24 juni – RoMeincraft

Kom bouwen in Minecraft met archeologen!

Het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland organiseert een serie RoMeincraft-events. Kom de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische vondsten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Speel Minecraft onder leiding van gameprofessionals en archeologen op een unieke plek! Op 24 juni wordt het event in ons museum gehouden.

Bouwen in de Romeinse tijd

Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen we een stukje van de Romeinse wereld en kun je de echte vondsten in het museum bekijken! Dit doen we aan de hand van archeologische en historische informatie, maar we zullen zelf ook flink creatief moeten zijn.

Beleef wat je gebouwd hebt in VR

Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes in Virtual Reality te ervaren! Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Wil je zeker zijn van een plekje, neem dan je eigen laptop mee waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn.

Tijd en ticket

RoMeincraft is van 13.00 uur tot 17.00 uur te beleven. Voor deelname heb je alleen een museumticket nodig, er zijn geen extra kosten aan verbonden.

RoMeincraft is een samenwerking van het erfgoedfestival, Romeinennetwerk en Stichting Value.