Open dag museumtuin De Tuun

Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houden wij een open dag in onze museumtuin De Tuun en is het museum met korting te bezoeken.

Museumtuin De Tuun is uniek in Nederland. Van het voorjaar tot het najaar zijn de Nederlandse landbouwgewassen van de late IJzertijd tot en met de Middeleeuwen van dichtbij te zien. Daarnaast is er een kruidentuin van planten van dezelfde periodes gerangschikt naar gebruik, keukenkruiden, geneeskrachtige planten, rituele planten en nuts- en verfplanten. Op 12 augustus zijn vrijwilligers van het museum in De Tuun aanwezig om eventueel extra toelichting geven.

Museum en museumtuin zijn open van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Prijs

Op 12 augustus is museumtuin De Tuun gratis te bezoeken en het museum met 50% korting*. Kinderen t/m 6 jaar, museumkaarthouders en vrienden/vrijwilligers Museum Kasteel Wijchen gratis.

* Bij een museumticket is bezoek aan De Tuun inbegrepen
.