Rondleidingen expositie Wachters van het Noorden

Ga terug

In augustus worden elke vrijdag rondleidingen door de expositie Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen gegeven.

De eerste vier eeuwen van onze jaartelling maakte de zuidelijke helft van ons land deel uit van het Romeinse Rijk. In de tweede helft van de eerste eeuw, na de Bataafse opstand (69/70 na Chr.), brak er een periode van vrede aan (Pax Romana). De Romeinen legden legerplaatsen aan bij de grens en garandeerden rust en orde.

Nieuwe steden werden gebouwd, Ulpia Noviomagus (Nijmegen) en Forum Hadriani (Voorburg) en op het land verrezen villa‘s. In Museum Kasteel Wijchen is tot en met 28 oktober de tentoonstelling Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen te zien. Het vertrekpunt van deze tentoonstelling is de vondst van resten van zo’n Romeinse villa in Wijchen. De grote vraag is voor wie deze villa is gebouwd. Was het voor een Romeinse of een lokale Bataafse opdrachtgever?

Er wordt een impressie gegeven van de inrichting van de villa en er zijn allerlei vondsten te bewonderen. Andere bronnen van informatie zijn de grafvondsten in de buurt van de villa. Ze tonen een aantal verrassende elementen op het grensvlak van de Romeinse en de lokale cultuur.

Vrijwilligers van het museum leiden u rond door deze mooi opgezette expositie.

Data

3 – 10 – 17 – 24 – 31  augustus 2018

Tijd

14.00 uur *

* max. 25 personen. Bij meer dan 25 personen start om 14.30 uur nog een rondleiding

Prijs

€ 10,00 p.p. (incl. museumticket). Museumkaarthouders gratis.

 

 

Deel dit bericht