“Gelderse smaken” in top drie Gouden Gelderse Roos

Acht kleine Gelderse musea slaan de handen ineen en gaan met het thema ‘Voeding en Gerechten’ aan de slag. Met exposities, lezingen, workshops en andere activiteiten worden verschillende doelgroepen verbonden (ouderen, nieuwkomers, gezinnen, leerlingen, toeristen). Musea uit Tiel, Culemborg, Ermelo, Barneveld, Nijkerk, Doetinchem, Nijmegen en Wijchen brengen gezamenlijk en gelijktijdig het thema ‘Voeding en Gerechten’ op een verrassende wijze voor het voetlicht. Het betreft een nog niet eerder gerealiseerd samenwerkingsverband, dat voortkomt uit het Netwerk Directeuren Kleine Musea onder leiding van Erfgoed Gelderland.

Gelderse Gouden Roos

De Gelderse Gouden roos is een tweejaarlijkse erfgoedprijs met het doel een podium te bieden voor inspirerende erfgoedprojecten die betrekking hebben op de geschiedenis van Gelderland. Het samenwerkingsverband van de acht musea dingt mee naar De Gelderse Gouden Roos Juryprijs en is inmiddels in de top drie beland. De top drie is nog in de running voor de juryprijs en dingt tevens mee naar de publieksprijs. De stemperiode voor de publieksprijs sluit op 24 november a.s.

Lees hier meer over de Gelderse Gouden Roos, het project Gelderse Smaken