Materiaal gezocht voor expo over gemeentehuizen

Zaterdag 9 september jl. is het nieuwe Huis van de Gemeente geopend door Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. De verbouwing van het Huis van de Gemeente is in beeld vastgelegd door Museum Kasteel Wijchen. Aanleiding om een foto-expositie over 100 jaar gemeentehuizen in Wijchen te maken.

In de expositie zal de verbouwing van de voormalige Rabobank tot het huidige Huis van de Gemeente te zien zijn, maar de expositie zal ook vorige en oudere gemeentehuizen in Wijchen en omliggende kernen belichten. Kernen die nu onder de gemeente Wijchen vallen maar vroeger zelfstandige dorpen waren met een eigen gemeentehuis.

Voor deze expositie zijn wij op zoek naar materiaal en spullen die te maken hebben met deze gemeentehuizen. Dit kan gaan om foto’s, een telefoon of andere spullen die vroeger gebruikt zijn. Heeft u iets dat het museum van eind januari tot half april 2018 van u mag lenen, laat dit dan weten via contact@museumwijchen.nl of 024 6424744.

De expositie In beeld – 100 jaar gemeentehuizen in Wijchen is te zien van 28 januari t/m 15 april 2018.