Activiteiten tijdens renovatie Kasteel Wijchen

Ga terug

Kasteel Wijchen gaat gerenoveerd worden. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Vanaf 1 mei 2020 gaat het kasteel dicht om het werk uit te kunnen voeren. Het museum in het kasteel is vanaf die datum niet meer toegankelijk. Maar Museum Kasteel Wijchen gaat niet dicht. Wij blijven actief vanuit het Koetshuis naast het kasteel.

Tentoonstellingen

De tentoonstelling Emilia van Oranje Nassau. Kasteelvrouwe in Wijchen was t/m 1 september 2019 te zien. Na 1 september moest een deel van de bruiklenen terug, maar een groot deel van de tentoonstelling is in tact gebleven en zal t/m 2 februari 2020 te zien blijven tijdens weekendopenstellingen (zie verder).

Sinds 12 september 2019 is de tentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt ’40-’45 te zien in onze tijdelijke locatie het Koetshuis (naast Kasteel Wijchen).

Vaste collectie

De vaste collectie op de 2e verdieping van het kasteel blijft toegankelijk tot 1 mei 2020 tijdens weekendopenstellingen (zie verder).
Van 1 mei 2020 tot einde renovatiewerkzaamheden (naar verwachting zomer 2021) is de vaste collectie niet te bezoeken.

Weekendopenstellingen

Sinds 8 september 2019 zijn wij gevestigd in onze tijdelijke locatie het Koetshuis naast het kasteel. In het Koetshuis is de wisseltentoonstelling te zien tijdens onze normale openingstijden (woensdag t/m zondag). Tot 1 mei 2020 is het museum op de 2e verdieping in het kasteel op zaterdag en zondag te bezoeken van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Rondleidingen

Tot 1 mei 2020 blijven rondleidingen mogelijk. De open rondleidingen kasteel op elke 1e zondag van de maand worden na 1 mei in aangepaste vorm aangeboden.

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes worden tot 1 mei 2020 in de huidige vorm aangeboden. Na deze datum zal de speurtocht alleen buiten om het kasteel plaatsvinden. Bij slecht weer zal een knutselactiviteit aangeboden worden.

Schoolbezoek

Onze museumlessen zijn af te nemen tot 1 mei 2020. Na deze datum blijven in ons aanbod: Romeinen (aangepaste les), Archeoloog in de klas en de museumles bij de wisseltentoonstellingen.

 

Deel dit bericht