Activiteiten tijdens renovatie Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen gaat gerenoveerd worden. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Vanaf 1 april 2020 gaat het kasteel dicht om het werk uit te kunnen voeren. Het museum in het kasteel is vanaf die datum* niet meer toegankelijk. Maar Museum Kasteel Wijchen gaat niet dicht. Wij blijven actief vanuit het Koetshuis naast het kasteel.

Tentoonstellingen

Tot en met 30 augustus is de tentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt ’40 -’45 te zien in onze tijdelijke locatie het Koetshuis (naast Kasteel Wijchen). Vanaf 12 september 2020 is de tentoonstelling Ode aan de Waal in het Koetshuis te zien.

Vaste collectie

De vaste collectie op de tweede verdieping van het kasteel is tot einde renovatiewerkzaamheden (naar verwachting derde kwartaal 2021) niet te bezoeken.

Rondleidingen

Rondleidingen in kasteel en museum zijn niet te boeken tot najaar 2021. Een rondleiding in onze museumtuin De Tuun blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

De open rondleidingen  kasteel op elke eerste zondag van de maand worden in de vorm van een wandeling aangeboden. De eerste kasteelwandeling is gepland op 3 mei 2020. Doorgang hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

LET OP: i.v.m. de coronamaatregelen is groepsbezoek tot nader order niet toegestaan.

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes kunnen wij tijdens de renovatiewerkzaamheden niet aanbieden en zijn daarom niet te boeken tot najaar 2021.

Schoolbezoek

Tijdens de renovatiewerkzaamheden kunnen wij niet alle museumlessen aanbieden. In ons aanbod blijft:  Archeoloog in de klas en de museumles bij de wisseltentoonstellingen.

Monumentenweekend 2020

In het weekend van 12 en 13 september 2020 vindt het landelijke open monumentenweekend plaats. Het kasteel zal dan onder begeleiding van een gids toegankelijk zijn.

* Door de maatregelen rondom het coronavirus is het museum op de 2e verdieping per direct gesloten