Activiteitenprogramma tentoonstelling Wijvenwereld

Ga terug

Rondom de tentoonstelling Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen organiseert Museum Kasteel Wijchen een afwisselend programma met activiteiten.

Rondleidingen

Laat je meenemen door onze rondleiders in de wereld van de middeleeuwse vrouw tijdens de instaprondleidingen of een te boeken rondleiding voor groepen.

Exclusieve rondleidingen Gebroeders van Lymborch Huis

Het Gebroeders van Lymborch Huis toont de wereldkunst van de Gebroeders van Lymborch en vertelt hun spannende levensverhaal met een bevlogen gids, een korte film en een bezoek aan de authentieke middeleeuwse kelders van hun vroegere atelierhuis. Exclusief voor bezoekers aan de tentoonstelling.

Instaplezingen

Bezoek de tentoonstelling en neem deel aan de instaplezing De afbeelding van vrouwen in het werk van de Gebroeders van Lymborch of de instaplezing Wijven in de wereld van de Gebroeders van Lymborch.

Demonstraties verluchten

Boeken in de middeleeuwen werden vaak prachtig gedecoreerd door een verluchter. In de demonstraties laat een verluchter het ambacht van verluchten zie.

Workshops kalligraferen

Maak in de workshop kalligraferen kennis met de kunst van het schoonschrift.

Filmlezing

Zondag 15 januari 2023 neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je mee in de wereld van de film en hoe de middeleeuwse vrouw in films wordt gepresenteerd.

Modeshow middeleeuwse mode

Kom zondag 5 februari 2023 naar Museum Kasteel Wijchen en ontdek de mode van de middeleeuwen.

Symposium Wijvenwereld

Zaterdag 11 maart 2023. Meer informatie volgt binnenkort.

Middeleeuws Festival

In het eerste weekend van de meivakantie organiseert Museum Kasteel Wijchen in en rondom het kasteel een middeleeuws festival. Kom 23 april 2023 naar Kasteel Wijchen en geniet van alles wat de middeleeuwen te bieden hebben

Deel dit bericht