Belevenislezing over culinaire planten met proeverij

Ga terug

Bezoek zondag 9 juni de tentoonstelling Gekruid – Pittige verhalen over planten en neem deel aan een belevenislezing over de geschiedenis van culinaire planten door Manon Henzen.

Manon vertelt in een vlotte lezing over de geschiedenis van culinaire planten vanaf het ontstaan van Kasteel Wijchen. Ontdek bijzondere groenten, fruit en kruiden en hoe deze verwerkt werden tot heerlijke gerechten. Welke planten eten we al heel lang? Wat zijn de nieuwkomers? En welke waren eens populair, maar zijn we inmiddels vergeten? Tijdens haar lezing laat Manon de deelnemers ook wat proeven, zodat de smaken van vroeger weer even tot leven komen.

Over Manon Henzen

Manon Henzen is culinair historica en zet ons culinair erfgoed weer op de kaart. Behalve lezingen organiseert zij historische kookreizen en proeverijen en schrijft zij over culinaire geschiedenis in boeken, magazines en op haar website eetverleden.nl.

Praktische informatie

De belevenislezing met proeverij is op zondag 9 juni 2024 om 15:00 uur.
Prijs voor deelname is een entreekaartje + € 7,00 toeslag.

Er is plaats voor 60 deelnemers. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kan zo instappen, maar vol is vol.

Deel dit bericht