Escape route: Het verloren verhaal van Gelderland

Ga terug

In Museum Kasteel Wijchen kun je een spannende escape route spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen? Breng dan snel een bezoek aan Museum Kasteel Wijchen!

Het verloren verhaal van Gelderland

Wat is Het verloren verhaal van Gelderland? Het Verloren Verhaal van Gelderland is een route die je in verschillende musea kunt spelen. Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met gezinsleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Spelenderwijs ga je op een uitdagende en leuke manier aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

De escape route

Meedoen met de escape route Het Verloren Verhaal van Gelderland? De escape route duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. Er wordt geadviseerd om tenminste één volwassene onderdeel van de groep te laten zijn. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen.

Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone waarmee een QR-code gelezen kan worden noodzakelijk.

Prijs

De prijs van de escape route is € 10,- per team/gezin (max. 5 personen)+ museumticket p.p.

Reserveren

Vanwege voorbereiding en begeleiding verzoeken wij de escape route vooraf (min. 1 week en bij voorkeur 2 weken voor de gewenste datum) te reserveren via onderstaand formulier. De escape route is mogelijk tijdens openingstijden van ons museum (woensdag t/m zondag 13.00-17.00 uur). De laatste starttijd is 15.00 uur.

In verband met de renovatie van Kasteel Wijchen is de escape route niet beschikbaar van 1 mei 2020 tot voorjaar 2021.

Deelnemende musea

In de loop van 2019 zijn in de volgende musea escape routes te spelen: Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum. Het Verloren Verhaal van Gelderland is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland, www.verhaalvangelderland.nl, en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Aanvraag escape route

  • :

 

Deel dit bericht