Exclusieve rondleidingen Gebroeders van Lymborch Huis

Voor bezoekers aan de tentoonstelling Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen organiseert Museum Kasteel Wijchen in samenwerking met het Gebroeders van Lymborch Huis exclusieve rondleidingen in het Gebroeders van Lymborch Huis.

Het Gebroeders van Lymborch Huis is het kleinste museum van Nijmegen met het meest internationale verhaal van de stad! Aan de Burchtstraat (naast C&A) werkten rond 1400 de eerste Nederlandse schilders die we van naam en werk kennen, de kunstenaarsfamilie Maelwael – Van Lymborch. De derde generatie, de Gebroeders van Lymborch, werd wereldberoemd. Ze maakten een bliksemcarrière aan het Gelderse en Franse hof, maar stierven alle drie jong aan de pest. Toch schilderden ze in 15 jaar tijd zo’n 800 miniaturen, waarvan een groot aantal nog steeds ons beeld van de middeleeuwen bepalen. Het Gebroeders van Lymborch Huis toont hun wereldkunst en vertelt hun spannende levensverhaal met een bevlogen gids, een korte film en een bezoek aan de authentieke middeleeuwse kelders van hun vroegere atelierhuis.

De rondleiding incl. bezoek en een drankje duurt 2 uur.

Data en tijden

De rondleidingen exclusief voor bezoekers aan de tentoonstelling zijn op:

Zondag 11 december 2022
Zondag 22 januari 2023
Zondag 5 maart 2023
Zondag 26 maart 2023

De rondleiding start alle data om 15:00 uur. Einde bezoek 17:00 uur.

Prijs en reserveren

De prijs voor deelname is € 7,50 p.p.

Per keer kunnen max. 15 personen deelnemen. Reserveer je deelname dus op tijd door online een ticket te bestellen.

Het Gebroeders van Lymborch Huis vind je aan de Burchtstraat 63 in Nijmegen.