Kindercollege Leven in de ijstijd en steentijd

Donderdag 28 december 2023 organiseert Museum Kasteel Wijchen bij de tentoonstelling KOUD! een kindercollege over leven in de ijstijd en steentijd. Sandra van Dam van Curiosityworld neemt je in de lezing mee naar de tijd van mammoeten en neanderthalers. Na de lezing ga je in een workshop aan de slag en een ijstijdlandschap maken met dieren uit die tijd.

In de lezing leer je York uit Doggerland kennen. Doggerland ligt tussen Engeland en Europa. In de ijstijd lag dit land droog en leefden er allerlei dieren. De mensen (neanderthalers) volgden de dieren voor eten en kleding. Ze maakten gebruik van stenen werktuigen. Ook botten en hout konden ze goed gebruiken. York vertelt je er meer over in de lezing.

Na de lezing ga je zelf aan de slag en een ijstijdlandschap maken met dieren en neanderthalers. Na afloop krijg je een leuk aandenken mee.

Praktische informatie

Het kindercollege wordt gegeven op donderdag 28 december 2023 van 13:30-15:00 uur.
Het college is geschikt voor kinderen vanaf 8/9 jaar t/m 14 jaar.
Prijs voor deelname: museumticket + € 2,00 toeslag

Aanmelden

Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen, daarom is vooraf aanmelden verplicht. Je kan je aanmelden via onderstaand formulier.
Aanmeldingen worden tijdens kantoortijden in behandeling genomen en dan laten we zo snel mogelijk weten of we je deelname definitief kunnen bevestigen.

Aanmelden Kindercollege over leven in de ijstijd en steentijd