Kinderworkshop cyanotypie: maak je eigen blauwdrukprint

Maak zaterdag 11 mei 2024 kennis met de fotografische techniek van cyanotypie en maak je eigen unieke kunstwerk.

Cyanotype (of blauwdrukken) is een fotografisch proces waarbij je met licht en twee chemische stoffen een prachtig blauw-wit kunstwerk kan maken. Maak met bladeren en veren jouw eigen unieke ontwerp op aquarelpapier dat voorzien is van een lichtgevoelige laag. Na een belichting met de UV-lamp of buiten in de zon, kun je de afdruk ontwikkelen. Bij voldoende tijd maak je nog een tweede print.

Praktische informatie

De workshop is op zaterdag 11 mei 2024 van 13:30-14:30 uur en wordt gegeven door Jeanne v.d. Laar. De workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 14 jaar.
De prijs voor deelname is een museumticket + € 3,00 toeslag per kind.

Er zijn planten aanwezig om te gebruiken voor je print, maar het is leuk als je zelf wat bladeren (bewaard in een tijdschrift) of veren meeneemt.

De cyanotype gaat niet uit de kleding. Zorg dus dat je kleren aan hebt, die vies mogen worden.

Aanmelden

Er kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen daarom is vooraf aanmelden verplicht. Meld je aan via onderstaand formulier.

LET OP Vooraf online gekochte tickets geven alleen toegang tot het museum. Heb je online een ticket gekocht en wil je ook deelnemen aan de workshop? Reserveer dan via onderstaand formulier je deelname. De toeslag betaal je aan de kassa.

Aanmelden Kinderworkshop Cyanotypie