Kom langs in de Museumweek

Ga terug

Van 1 t/m 7 april is de nationale Museumweek. In deze week kan je meedoen aan verschillende activiteiten in Museum Kasteel Wijchen. Nieuw dit jaar is dat je jouw Museumkaart kan uitlenen in de Museumweek. Zo kan je een museumbezoek cadeaugeven.

Instaplezing

Zaterdag 1 april trappen we de Museumweek af met de instaplezing De afbeelding van vrouwen in het werk van de Gebroeders van Lymborch. Deze drie Nijmeegse schilders van rond 1400 hebben de wereld die zij om zich heen zagen minutieus vastgelegd in de afbeeldingen die zij maakten in manuscripten voor de Franse adel. Hun kunst behoort tot de absolute wereldtop, en valt met name op door de specificiteit waarmee zij de waargenomen realiteit in de wereld om hen heen over wisten te brengen op het perkament waarop zij schilderden. In deze lezing duiken we samen de afbeeldingen van de Gebroeders in en kijken we naar wat hun werk ons kan leren over vrouwen in de middeleeuwen. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen.

Voor kinderen

Kinderen kunnen in de Museum een superleuke fotopuzzeltocht doen. Ga met foto’s op ontdekkingstocht om het kasteel en puzzel de antwoorden bij elkaar.

Deel je Museumkaart

Leen tijdens de Museumweek samen met 1,4 miljoen andere kaarthouders je Museumkaart uit. Geef je oma een museumbezoek, laat je bakker of slager cultuur proeven en check eens bij je buurman of hij een tentoonstelling kan waarderen. Zo kunnen we samen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere aanbod in musea. Leuk, want het museum is van en voor ons allemaal! Lees meer.

 

Deel dit bericht