Maand van de geschiedenis: teken- en kleurwedstrijd

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. In 2022 staat het thema Wat een ramp! centraal. Museum Kasteel Wijchen organiseert een kleur- en tekenwedstrijd voor kinderen rondom een ramp die in Kasteel Wijchen gebeurde.

In de Sinterklaasnacht van 1906 brandde het kasteel bijna helemaal af door een schoorsteenbrand. Zoals op de foto  hieronder te zien is, stonden alleen de buitenmuren nog overeind.

Wat als Kasteel Wijchen na de brand niet opnieuw was gebouwd? Wat als jij het kasteel opnieuw had mogen bouwen? Hoe zou jouw kasteel er dan uitzien?

Kom naar Museum Kasteel Wijchen en teken en kleur jouw droomkasteel en win een leuke prijs!

Meedoen

Je kan de hele maand oktober meedoen. Maak jouw eigen droomkasteel tijdens een bezoek aan het museum. Je kan ook thuis jouw droomkasteel maken en insturen.

Geef jouw tekening af bij de kasteelbalie met op de achterkant duidelijk geschreven je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres.

Wil je jouw tekening digitaal insturen? Stuur je tekening naar contact@museumwijchen.nl. De laatste instuurdatum is 31 oktober.