Nationale Archeologiedagen

Ga terug

Op 18, 19 en 20 juni 2021 worden de Nationale Archeologiedagen georganiseerd. Museum Kasteel Wijchen biedt deze dagen de online wandelroute Romeins Rondje Wijchen aan. Volg de route op je smartphone en wandel door het Romeinse verleden van Wijchen.

Op de arcehologiedagen kan iedereen kennis maken met alles wat de Nederlandse archeologie zo leuk maakt. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Wandeling

In de Romeinse tijd was Wijchen al een regionaal centrum. Hoe woonden en leefden mensen in Wijchen toen? Hoe werden mensen begraven? Pak je smartphone en ontdek dit met de online wandelroute Romeins Rondje Wijchen.

De wandeling start en eindigt bij Kasteel Wijchen. Via het Romeins grafveld op de Molenberg wandel je naar de Markt. In de St. Antonius Abt Kerk zijn nog materialen uit deze tijd te zien. Van de markt wandel je naar de Tienakker waar bouwfragmenten van een Romeinse Villa zijn gevonden. In de online route is te zien hoe de villa eruit gezien kan hebben. Vondsten van balken en palen wijzen op een Romeinse kade of aanlegsteiger die daar ook geweest moet zijn.

De wandeling is 3,5 kilometer en open je via een link op je smartphone.

Bekijk deze activiteit ook op de website van de Nationale Archeologiedagen.

Meer informatie over de Nationale Archeologiedagen

Deel dit bericht