Nationale Museumweek 2021 digitaal

Ga terug

Musea staan te popelen om de deuren weer veilig voor je te openen. Toch kan dat nog niet tijdens de Nationale Museumweek 2021 – 19 t/m 25 april – zolang musea verplicht gesloten zijn. Vandaar dat ook deze editie volledig digitaal is.

Tijdens de digitale Nationale Museumweek 2021 komen de meest verassende en inspirerende activiteiten terug in Museumweek met Splinter. Splinter Chabot gaat op zoek gaat naar bijzondere online verhalen, activiteiten én pronkstukken in de Museumweek. Ook is er wederom een digitaal Gouden Pronkstuk, dit jaar in het museale hart van Nederland, op het Museumplein, waar iedereen in volle vrijheid eigen favoriete pronkstukken kan delen met de rest van Nederland.

Over de Nationale Museumweek

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim de 400 musea die zijn aangesloten bij de Museumvereniging,in het hele land, hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers zetten. En zodoende ambassadeurs, fans én nieuw publiek uitnodigen om zich te laten verrassen, inspireren of confronteren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud. De Nationale Museumweek wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en is vanwege de coronacrisis volledig digitaal. Het thema is Ontdek samen óns echte goud – in musea.

Ga naar Nationale Museumweek
Bekijk het pronkstuk van Museum Kasteel Wijchen – 17e eeuwse zware paal met paalschoen

Museum Kasteel Wijchen is tijdens de Nationale Museumweek gesloten.

 

Deel dit bericht