Open rondleiding tentoonstelling Emilia van Oranje Nassau

Ga terug

Zaterdag 20 juli 2019 geven onze rondleiders een rondleiding door tentoonstelling Emilia van Oranje Nassau. Kasteelvrouwe in Wijchen.

Emilia van Nassau, 450 jaar geleden geboren, leidde een leven vol pieken en dalen, ‘buitensporig gedrag’, intriges, liefde en verdriet.
In 1609 koopt Emilia samen met haar echtgenoot Emanuel van Portugal het kasteel in Wijchen Vanaf 1615 vertoeft het paar er regelmatig. Wijchenaren kennen de muurankers in de vorm van de twee verstrengelde E’s van Emilia en Emanuel en een serie symbolische voorstellingen, te zien op de binnenplaats en aan de buitenkant van het kasteel. Ze houden de herinnering aan het echtpaar levend.
Maar Emilia was meer dan de eigenaresse van Kasteel Wijchen. Haar bijnaam, ‘de geleerde Emilia’ suggereert een intelligente vrouw die als gastvrouw optrad voor haar ongetrouwde broer Maurits op Het Binnenhof in Delft.

Onze rondleiders nemen u mee op een ‘special tour’ door de tentoonstelling. Ontdek wie Emilia van Oranje Nassau was, een bijzonder vrouw in een roerige tijd.
Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen, vol is vol.

Datum en tijd

Zaterdag 15 juni 2019 – 14.00 uur*

Prijs

Museumticket + vanaf 18 jaar € 2,50 p.p.

 

* De open rondleiding door de tentoonstelling wordt elke derde zaterdag van de maand gehouden. De laatste rondleiding door de tentoonstelling ‘Emilia van Oranje Nassau’ is op 17 augustus 2019

 

 

Deel dit bericht