Verzetsmuseum op wielen

Ga terug

De succesvolle kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior komt 21 t/m 23 augustus naar Wijchen!  Ontdek in een trailer van bijna 11 meter de verhalen van Eva, Jan, Nelly en Henk.

In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen gaan ze, met een opdrachtenboekje in de hand, op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier ontdekken de jonge bezoekers wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praten ze met elkaar over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.

Maak hier alvast kennis met Verzetsmuseum Junior op wielen.

Het verzetsmuseum op wielen sluit aan bij de tentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt ’40-’45 die nog t/m 30 augustus te zien is.

Data en tijden

Het verzetsmuseum is te bezoeken op 21, 22 en 23 augustus tijdens onze openingstijden.

Prijs

Bezoek aan het verzetsmuseum is inbegrepen bij een toegangskaartje voor Museum Kasteel Wijchen. Vooraf reserveren is niet verplicht, maar wel wenselijk.

 

Deel dit bericht