Voor kinderen

Ga terug

Ons museum is er voor jong en oud! Om kinderen al jong met hun ouders mee te laten komen hebben wij voor onze jonge bezoekers leuke gratis speurtochten.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar kunnen speurtochten rondom Frederick de muis* doen. Zo kunnen ze op zoek gaan naar de vriendjes van Frederick of naar de parels van Emilia van Nassau. Voor de iets oudere kinderen (6-12 jaar) is er een speurtocht waarbij ze aan de hand van voorwerpen uit deze tijd op zoek gaan naar dezelfde voorwerpen die Romeinen* gebruikten.

Bij de wisseltentoonstellingen wordt telkens een ontdekkingstocht met vragen over de tentoonstelling aangeboden, zodat kinderen spelenderwijs de tentoonstelling kunnen bekijken. Daarnaast is in de tentoonstellingen een hoek voor kinderen ingericht waar ze kunnen kleuren of op een andere manier actief aan de slag kunnen.

Alle kinderactiviteiten zijn inbegrepen bij een museumticket.

 

Bekijk hier ook alvast een filmpje over Kasteel Wijchen en Emilia in iets minder dan anderhalve minuut.

 

* In verband met de aanstaande renovatie van Kasteel Wijchen zijn de speurtochten van Frederick de muis en de Romeinen tot 1 mei 2020 alleen tijdens de weekendopenstellingen beschikbaar. Tijdens de renovatie, 1 mei 2020 tot zomer 2021, zijn deze speurtochten niet beschikbaar.
De speurtocht door de wisseltentoonstelling is beschikbaar op al onze openingsdagen ook gedurende de renovatie.

Deel dit bericht