Voorjaarsvakantie in Museum Kasteel Wijchen

Tijdens de carnavals-/voorjaarsvakantie van 22 februari t/m 1 maart 2020 organiseren wij verschillende activiteiten.

Bevrijdingsverhaal

Een van onze museumdocenten vertelt de bevrijding van Wijchen gezien door de ogen van een negenjarige jongen. Hoe verbaasd is hij wanneer hij chocolade van een Amerikaanse soldaat krijgt? Wat betekent voor hem de thuiskomst van zijn vader die lang ondergedoken heeft gezeten? Hoe kijkt hij naar munitiekisten die langs de weg liggen? Luister en beleef hoe een jonge jongen 75 jaar geleden de bevrijding heeft ervaren.

Wanneer? woensdag 26 februari 2020
Hoe laat? 14.00 uur en 15.00 uur

Toegang op vertoon van een museumticket.

Workshop zandlopers maken

2020 is een schrikkeljaar. Maar wat betekent dit? We denken dat een jaar precies 365 dagen heeft, maar de aarde doet er net iets langer (365,24 dagen) over om een rondje rond de zon te draaien. Om nu te zorgen dat de jaren blijven kloppen met de bewegingen van de zon en de maan is het schrikkeljaar bedacht. Een schrikkeljaar vindt om de 4 jaar plaats en heeft geen 365 maar 366 dagen. Lang geleden is ook afgesproken dat een dag 24 uur heeft. Nu gebruik je je telefoon om te kijken hoe laat het is. Maar hoe wist je vroeger hoe laat het was? Daarvoor werd een zandloper gebruikt. Zandlopers waren de eerste klokken die door mensen werden gebruikt.

In een workshop ga je zelf een zandloper maken en zo tijd bepalen.

Wanneer? Vrijdag 28 februari 2020
Hoe laat? doorlopend van 13.00 – 17.00 uur

Deelname op vertoon van museumticket.

Escape route

Voor gezinnen en families met kinderen vanaf 8 jaar hebben wij de superleuke en spannende escape route “Het verloren verhaal van Gelderland”. De escape route is te spelen tijdens onze openingstijden. Reserveer.

Openingstijden tijdens voorjaarsvakantie

Wegens carnaval zijn wij zondag 23 februari 2020 gesloten. Verder gelden onze normale openingstijden.