Workshop Botanisch tekenen en aquarelleren

Ga terug

VOLGEBOEKT Bezoek zondag 28 april de tentoonstelling Gekruid. Pittige verhalen over planten en neem deel aan de workshop Botanisch tekenen en aquarelleren door botanisch kunstenares Ria van Elk.

Een botanische tekening of schildering van een plant toont een gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde weergave van een plant. Botanische tekeningen en schilderingen worden gebruikt voor de wetenschap, maar zijn ook een kunstvorm. Tijdens de workshop laat Ria van Elk je kennismaken met het tot stand komen van een botanische weergave van een plant of kruid. Als voorbeelden worden planten of kruiden gebruikt uit onze museumtuin De Tuun.

Over Ria van Elk

Ria van Elk woont en werkt in Wijchen. Met de natuur als inspiratiebron is zij zich gaan specialiseren in botanische illustraties. In 2006 heeft ze met enkele andere kunstenaars de vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland (BKN) opgericht. Deze vereniging heeft als doel in Nederland meer aandacht te krijgen voor botanische kunst. Haar werk is al op meerdere plaatsen geëxposeerd.

Praktische informatie

De workshop is bedoeld voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Enige ervaring is handig maar niet noodzakelijk. De workshop wordt gegeven op zondag 28 april 2024 van 13:30-16:00 uur. De prijs voor deelname is een entreekaartje + € 15,00 toeslag. Dit is inclusief materialen en een kopje koffie/thee.

Aanmelden

Er is plaats voor 10 deelnemers. Vooraf aanmelden via onderstaand formulier is verplicht. Na ontvangst van je aanmelding laten we zo snel mogelijk weten of jouw deelname definitief bevestigd kan worden. DE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT. WIL JE OP DE RESERVELIJST GEPLAATST WORDEN MOCHT ER EEN PLEKJE VRIJKOMEN, VUL DAN ONDERSTAAND FORMULIER IN.

LET OP Vooraf online gekochte tickets geven alleen toegang tot het museum. Heb je online een ticket gekocht en wil je ook deelnemen aan de workshop? Reserveer dan via onderstaand formulier je deelname. De toeslag betaal je aan de kassa.

Aanmelden Workshop botanisch tekenen en aquarelleren

Deel dit bericht