Workshop druktechniek voor jong en oud

Ga terug

Al eeuwen worden er boeken gedrukt. Tegenwoordig wordt hiervoor veelal de computer gebruikt, maar zoals te zien is in de tentoonstelling Strengels & Letters. Boeken maken in middeleeuws Gelre gebeurde dit vroeger met de hand. In de workshop ga je onder leiding van kunstenares Leny van Elk zelf een boekje maken.

Het boekje wordt gemaakt in de vorm van een harmonicaboek, een zogenaamde leporello, in kartondruk. Een harmonicaboek is een drukwerk dat meerder keren zigzag is gevouwen. Dit kunnen enkele of tientallen vouwen zijn, met soms wel een lengte van twee meter. Kartondruk is een hoogdruktechniek waarbij je op een ondergrond van karton allerlei stukjes papier en andere materialen plakt en knipt en zo een afbeelding (stempel) maakt. De stempel wordt ingesmeerd met inkt en daarna onder een pers afgedrukt. Zo kun je je eigen persoonlijke boekje maken.

Heb je een eigen verhaaltje, een gedicht of een ander goed idee, neem dit dan mee. Heb je dat niet, geen enkel probleem dan verzinnen we wel iets.

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook leuk om samen met je (groot)ouders te doen.
Maximum aantal deelnemers: 10

Datum en tijd

Zondag 23 december 2018, 13.30-16.00 uur

Prijs

Inbegrepen bij een museumticket.

Aanmelden

In verband met het maximum van 10 deelnemers graag vooraf aanmelden via onderstaand formulier. Aanmelden kan tot en met 16 december 2018. Nog 1 plaats beschikbaar!

Aanmelden Workshop druktechniek 23 december 2018

 

Deel dit bericht