Yoga in De Tuun

Ga terug

In de tentoonstelling Gekruid kan je ontdekken hoe planten een grote invloed hebben op het menselijk leven. Als we aan planten denken, is de verbinding met de natuur snel gelegd. Maar wat omvat ‘natuur’? Ook wij mensen zijn – een deel van de – natuur. Ervaar dat je je één kan voelen met de natuur tijdens een Do-In yogales in de kasteeltuin op zaterdag 8 juni.

Is het mogelijk om, in ons vaak veel vragende bestaan, de ware natuur in onszelf te ontdekken? En daarmee een mooie zachte kracht in jezelf te mogen ontmoeten en misschien wel verder te ontwikkelen? Hoe mooi zou het zijn om je meer en meer één te mogen voelen met jóuw natuur en daarmee een laag dieper met je omgeving. Dat kan natuurlijk op verschillende wijzen. Bijvoorbeeld door je mee te laten nemen in een Do-In yogales. Bij Do-In wordt lesgegeven vanuit de de wijsheid van de vijf elementenleer. Deze allesomvattende leer is afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en zegt dat alles met elkaar is verbonden. Dát wat we waarnemen in de natuur bevindt zich ook in onszelf, in ons lichaam en in onze geest.

Wil je de wijsheid van de vijf elementenleer leren kennen in de vorm van een buiten Do-In yogales? Leer je graag de zachte kracht van jouw ware natuur kennen? Dan ben je van harte welkom bij de Do-In yogales gegeven door Bärbel van den Berg van Centrum De Nieuwe Poort Wijchen. Ervaring met yoga is niet nodig.

Praktische informatie

Datum en tijd
De Do-In yogales wordt gegeven op zaterdag 8 juni 2024 van 11:00-12:00 uur. Na afloop van de les kan je op eigen gelegenheid de tentoonstelling Gekruid bezoeken.
Mocht het op 8 juni slecht weer zijn, dan wordt de les verplaatst naar 29 juni.

Benodigdheden
Er zijn yogamatjes beschikbaar, maar heb je zelf een yogamatje dan is het fijn als je deze meebrengt.
Zorg dat je gemakkelijke kleding draagt en draag laagjes kleding in verband met de buitenles.

Prijs voor deelname
De prijs voor deelname aan de yogales is een museumticket + € € 4,00 toeslag.

Aanmelden
Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Meld je daarom vooraf aan via onderstaand formulier.
Geef daarbij ook je beschikbaarheid aan op de reservedatum.
Het minimum aantal deelnemers is 5.

Over de docent

Bärbel van den Berg is Do-In yogadocent. Bärbel houdt ervan om in de natuur te zijn. De natuur is haar rustpunt en inspiratiebron. Belangrijk voor haar is, in een steeds veranderende wereld, om lichaam en geest steeds opnieuw in verbinding met elkaar te brengen. Dat proces op een natuurlijke manier ondersteunen is voor haar Do-In yoga.

Do-In yoga
Do-In yoga is ontstaan vanuit de Chinese Tao Yin leer van 500 voor Christus. Do-In Yoga is gebaseerd op de Traditioneel Chinese geneeskunst zoals acupunctuur en shiatsu dat ook zijn. Het is een vorm die valt onder de Oosterse geneeswijze waarbij lichaam en geest als één geheel gezien worden. We bewegen tijdens de Do-In Yogales vanuit ons krachtcentrum: de hara, de onderbuik. Lees meer…

Aanmelden Yogales in de kasteeltuin

    Geef hier aan of je, bij verplaatsing door slecht weer, beschikbaar bent op de reservedatum.

Deel dit bericht