Bezoek de Wijchense kastelen met korting

Ga terug

In de gemeente Wijchen zijn twee prachtige kastelen gevestigd, kasteel Wijchen en kasteel Hernen. Beide met hun eigen verleden en historie. Wanneer u één van deze kastelen bezoekt, ontvangt u een voucher voor 25% korting op de entreeprijs van het andere kasteel c.q. museum.

Kasteel Hernen
De eerste vermelding van de ‘heren van Hernen’ dateert uit 1247. Een eeuw later was de heerlijkheid in bezit van het geslacht Van Driel en van 1406 tot 1646 van de familie Van Wijhe. Daarna kwam het door vererving in eigendom van diverse Zuid-Nederlandse families. De laatste eigenaar (1883) was mevrouw A.M. Metelerkamp van Bronkhorstden Tex. Haar dochter schonk kasteel Hernen met de omringende tuin in 1940 aan Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, die dat jaar ook is opgericht. Het kasteel is tussen 1942-1957 grondig gerestaureerd. In de tijd daarna werden ook het Hernense Bos en het terrein achter het kasteel, eigendom van de stichting. Eind jaren zestig deed het kasteel dienst als filmlocatie voor de bekende tv-serie Floris. Lees meer.

Kasteel Wijchen
Ondanks zijn keurig renaissance uiterlijk heeft Kasteel Wijchen een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het het decor geweest van strijd, van verbannen liefde en koninklijk leven. Een rijke geschiedenis die een bezoek meer dan rechtvaardigt voor liefhebbers van het verleden. Lees meer.

Bezoek met korting
Indien u kasteel Hernen bezoekt ontvangt u een voucher die recht geeft op 25% korting op de entreeprijs van Museum Kasteel Wijchen*. Bezoekt u Museum Kasteel Wijchen, dan ontvangt u een voucher die recht geeft op 25% korting op de entreeprijs van kasteel Hernen.

* Museum Kasteel Wijchen is gevestigd op de tweede verdieping van kasteel Wijchen. Het kasteel zelf is niet vrij toegankelijk, maar kan elke eerste zondag van de maand bezichtigd worden tijdens de open rondleiding of tijdens rondleidingen op afspraak. De korting geldt voor de entreeprijs van het museum.

 

Deel dit bericht