Boek “Grote werken – Hoe Maas en Waal welvarend werd”

Ga terug

Op maandag 28 augustus 2017 is bij De Twee Linden in Beneden Leeuwen het eerste exemplaar van het boek Grote Werken – Hoe Maas en Waal welvarend werd overhandigd aan de Gedeputeerde de heer J.J. van Dijk.

De ruilverkaveling Land van Maas en Waal heeft met zijn oppervlakte van 9.420 ha een belangrijke rol gespeeld in de inrichting van de buitenruimte van de gemeenten West Maas en Waal, Maasdriel en Druten. Hier zijn de afgelopen jaren veel doelen gerealiseerd op het gebied van landbouw, natuur, water, recreatie en landschap. Na vele jaren van inspanning zijn alle werkzaamheden nu afgerond. De commissie heeft het initiatief genomen tot het vervaardigen van een boek over de werkzaamheden en Peter Deurloo heeft dit boek geschreven.

Het Land van Maas en Waal was een eeuw geleden nog een arm en geïsoleerd gebied. Een van de armste gebieden in Nederland zelfs. Opeenvolgende watersnoodrampen en schrale gronden maakten het tot een weinig aantrekkelijke plek om te wonen. In dit boek staat beschreven hoe via ingrepen in de rivieren en hun dijken, het aanleggen van wegen en een brug en het verbeteren en herverdelen van het land die situatie ten goede veranderde. Hoe via Grote Werken het Land van Maas en Waal tot welvaart kwam.

Het 300 pagina tellende kleurrijk geïllustreerde gebonden boek is te koop voor slechts € 14,95 en vanaf 30 augustus ook te koop in ons museum.

 

 

Deel dit bericht