Definitieve gunning voor renovatie Kasteel Wijchen

Ga terug

De gemeente Wijchen heeft de opdracht voor het renoveren van Kasteel Wijchen definitief gegund aan twee Wijchense partijen, namelijk Modderkolk Projects & Maintenance B.V. en DKC Installatie-techniek B.V. Ook Dijkhof Bouw b.v. uit Klarenbeek gaat aan de slag met de renovatie. Op 23 juli hebben alle partijen de overeenkomsten getekend.

Met het ondertekenen van de overeenkomsten hebben de partijen opdracht gekregen voor de elektrotechnische, werktuigkundige en bouwkundige werkzaamheden. Het zeventiende-eeuwse kasteel herstellen ze met deze grootscheepse opknapbeurt in zijn oude staat. Hiermee zorgen ze er ook voor dat het kasteel beter inzetbaar wordt. Daarnaast krijgen diverse kamers in het kasteel hun originele karakter terug en wordt het beter toegankelijk, zodat iedereen ervan kan genieten.

De deuren gaan tijdelijk op slot voor publiek

“Vandaag overhandig ik symbolisch de sleutel van Kasteel Wijchen aan de 3 winnende partijen. In augustus ruimen we het kasteel leeg. Zo is er alle ruimte voor de renovatie. Tijdelijk zorgen deze drie partijen voor het kasteel”, aldus wethouder Derks. “Het renoveren van het kasteel laten we over aan echte vakmannen. In het 3e kwartaal van 2021 ontvang ik de symbolische sleutel terug. We stellen het kasteel dan weer beschikbaar voor onder andere bezoekers van het Museum Kasteel Wijchen. Belangrijk bij de restauratie is dat het museum beter zichtbaar is in het kasteel. Daarom wordt de entree verplaatst van het museum van de zolderverdieping naar de overkapte binnenplaats. Daarnaast krijgt de VVV een informatiepunt in het kasteel. Ook wordt er vanaf dan weer gebruik gemaakt van de Emiliazaal, de B&W kamer en andere ruimtes om te vergaderen voor gemeente Wijchen en andere partijen.

Subsidie ontvangen van de provincie Gelderland

Door een extra subsidie van 1 miljoen van de provincie Gelderland is het onder andere mogelijk om de entree van een glazen overkapping te voorzien.

23-07-2020

Zie ook website Gemeente Wijchen

Deel dit bericht