Escape route

In Museum Kasteel Wijchen kun je een spannende ontsnappingsroute spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen? Breng dan snel een bezoek aan Museum Kasteel Wijchen!

Het verloren verhaal van Gelderland

Wat is Het verloren verhaal van Gelderland? Het Verloren Verhaal van Gelderland is een route die je in verschillende musea kunt spelen. Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door samen met jouw team puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Spelenderwijs ga je op een uitdagende en leuke manier aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

De escape route

Meedoen met de escape route Het Verloren verhaal van Gelderland ? De escape route duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. Er wordt geadviseerd om minimaal één volwassene onderdeel van de groep te laten zijn. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen. De escape route is voldoende uitdagend voor oudere spelers.

Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone waarmee een QR-code wordt gelezen noodzakelijk.

Prijs

De prijs van de escape route is € 27,50 per team/gezin (max. 5 personen) bovenop de reguliere entreeprijs.

Wanneer?

De escape route kan je spelen tijdens de openingstijden van ons museum. T/m 10 personen is vooraf reserveren niet nodig. Mochten er op moment van aankomst al meerdere groepen de escape route aan het spelen zijn, dan kan het zijn dat je 15 min. later start. LET OP, de laatste starttijd is 14:30 uur in verband met de speelduur.

Reserveren vanaf 11 personen

Wil je de escape route met meer dan 10 personen (meer dan 2 groepen) spelen, dan is vooraf reserveren noodzakelijk. Dat kan  via onderstaand formulier. Reserveer op tijd. Vraag je museumbezoek met escape route aan min. 1 week voordat je komt.

Deelnemende musea

In de volgende musea zijn escape routes te spelen: Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum. Het Verloren Verhaal van Gelderland is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland, www.verhaalvangelderland.nl en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Reacties bezoekers

Vele bezoekers hebben de escape route gespeeld. Enkele van hun reacties:

“Echt een aanrader! Op een leuke, speelse, best moeilijke en uitdagende manier het hele museum gezien”

“Briljant! Echt uitdagend deze escape tocht” 

“Het was een superervaring en heel gezellig met de escape tocht”

“Escape tour! Geweldig!”

Aanvraag escape route (vanaf 11 personen)

  • :

Deel dit bericht