Fotoalbum renovatie Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen wordt gerenoveerd. Op deze pagina is de voortgang van de renovatie te volgen. De foto’s zijn gemaakt door Dick Vogelzang.

Klik op een foto om een weekalbum te openen.

2021 – week 1

Het nieuwe jaar is begonnen. Er is hard gewerkt aan het maken van de bekisting van de zijwanden van de looproute in de kelder. Inmiddels zit ook de bewapening er in. Komende week gaan ze het beton storten in de bekisting. En op dit moment werken ze aan de aansluitingen van de nieuwe electra.Op de eerste verdieping zijn gaten gemaakt om buizen voor de luchtbehandeling door te laten. Dan valt ook op hoe dik de kasteelmuren zijn!

2020 – week 51

Op 17 december werd al vroeg begonnen met het storten van het beton in de loopgoot.

2020 – week 50

In de kelder van het kasteel is hard gewerkt aan het maken van de bekisting en de bewapening van de loopgoot. De loopgoot is de wandelroute in aanleg. Deze route loopt langs de historische vondsten in de kelder. Waar straks de toekomstige bezoekers van het kasteel wandelen. Gaan we verder naar de eerste verdieping dan is ook daar hard gewerkt. De tussenwanden zijn eruit gesloopt.

2020 – week 49

Ter voorbereiding op het plaatsen van de glazen kap zijn op de binnenplaats steigers geplaatst. Er is gestart met herstel van het metselwerk in de kelder. En er is beton gestort voor de vloeren in de kelder en het ondersteunen van de muren.

2020 – week 47

Een grote verrassing. Archeologen hebben een 7 meter lange funderingsmuur gevonden. Aan de grote van de stenen te zien stamt de muur uit de 14e eeuw. Oude deuropeningen komen tevoorschijn en herstelwerkzaamheden van de kozijnen worden voorbereid.

2020 – week 46

2020 – week 45

Verrassende aanwezigheid van oude resten van het kasteel. Zoals een waterafvoerput, waar vroeger het vuile water door werd weggespoeld. Als het klaar is kunnen we straks om deze put lopen. Kijk ook hoe mooi het licht naar binnen straalt.

2020 – week 44

De ruimtes in het kasteel zijn groter geworden. In het souterrain zijn de oude toiletten weggehaald. Zo is er meer te zien van de mooie gewelven in de oorspronkelijke ruimte. Er stroomt weer daglicht door de ramen van het souterrain van het kasteel. Deze ramen waren dicht gemetseld. Ook op de binnenplaats van het kasteel zien we nu een mooi ruimtelijk effect. Op deze plek zijn de glazen wanden van de galerij eruit gehaald.

2020 – week 42

De tussenwanden worden gesloopt en de moderne vloeren in de kelder worden verwijderd en via een loopband afgevoerd.

2020 – week 40

In alle ruimtes worden beschermingsmaterialen aangebracht en het originele houtwerk wordt ter bescherming afgetimmerd. In de kelders wordt gestart met het uitgraven. Het uit te graven looppad is aangeven met markeringen.

2020 – week 38

De containers en bouwhekken zijn geplaatst. De bouwhekken zijn opgefleurd met doeken. Op deze doeken ziet u diverse kasteelfoto’s en het Wijchen= logo. De doeken nemen u mee in een reis door de tijd. Historische foto’s gecombineerd met foto’s van het huidige kasteel en een indruk van het kasteel na de renovatie.

2020 – week 37

Om ruimte te maken voor bouwverkeer en containers zijn op het voorterrein beelden en beplanting weggehaald en de bomen gesnoeid.

2020 – week 36

Foto’s van het kasteel, van kelder tot toren, vlak voor de start van de renovatiewerkzaamheden.

Deel dit bericht