Foto’s gezocht voor expo over industrialisatie van Wijchen

Ga terug

Industrie is in Wijchen duidelijk aanwezig op de verschillende bedrijventerreinen die Wijchen rijk is. Wie kent niet Wijchense bedrijven als Eromes, Nooteboom, Modderkolk, Vergeest, Martens, De Kleijn en vele anderen. Museum Kasteel Wijchen is op zoek naar foto’s van medewerkers die bij bedrijven in Wijchen en de kerkdorpen hebben gewerkt.

In maart 2017 opent Museum Kasteel Wijchen de expositie Wijchen maakt Het! De opkomst van de moderne industrie. De expositie laat zien hoe Wijchen zich heeft ontwikkeld van een klein agrarisch dorp met een belangrijke rol voor de dorpssmid en de wagenmaker naar een dorp met een (inter)nationaal opererende industrie. De ontwikkeling van een groot aantal bedrijven uit de Wijchense maak-industrie komt in de expositie aan bod, maar ook hoe het geweest moet zijn om te werken bij deze bedrijven. Met name voor het in beeld brengen van dit laatste is het museum op zoek naar foto’s uit de periode voor de Tweede Wereldoorlog (vroege industrie) en de periode vanaf de jaren vijftig tot en met tachtig van de vorige eeuw.

Bent u of zijn uw ouders of andere familieleden in de genoemde perioden werkzaam geweest bij een bedrijf in Wijchen of een van de kerkdorpen en heeft u hier foto’s van of kent u iemand die foto’s heeft? Aarzel dan niet en neem contact op met Museum Kasteel Wijchen, telefoon 024 64 24 744 of e-mail contact@museumwijchen.nl.

 

Deel dit bericht