Heropening museum in december 2021

Ga terug

Wegens de geldende coronamaatregelen is Museum Kasteel Wijchen sinds het najaar gesloten. Er zijn nog veel onzekerheden over heropening van musea. Daarnaast gaat Museum Kasteel Wijchen vanaf komende zomer aan de slag met de herinrichting van het museum. Directie en bestuur van Museum Kasteel Wijchen hebben daarom besloten het museum te heropenen in december nadat de herinrichting van het museum en de renovatie van Kasteel Wijchen zijn voltooid.

Alle musea zijn door de coronamaatregelen sinds het najaar van 2020 gesloten. Geplande versoepelingen, waaronder heropening musea, zijn door de huidige ontwikkelingen in de besmettingen onzeker. En, om veilig open te kunnen, is het van belang dat alle vrijwilligers van het museum, waarvan de meesten in de kwetsbare leeftijd, zijn gevaccineerd.

Nieuwe inrichting museum

Vanaf komende zomer gaat Museum Kasteel Wijchen beginnen met het opnieuw inrichten van de vaste collectie. Het gehele museum wordt stijlvol en tijdloos vormgegeven als ‘ontdek- en ‘beleefmuseum’, waarin de vaste presentatie verrast en de ‘magie’ van het kasteel zijn werk gaat doen. De herinrichting van het museum zal tezamen met de renovatie van Kasteel Wijchen eind 2021 zijn voltooid.

Heropening december

Wegens de onzekerheden rondom corona en de vanaf de zomer reeds geplande sluiting voor herinrichting van het museum, hebben directie en bestuur besloten Museum Kasteel Wijchen te heropenen nadat de herinrichting van het museum en de renovatie van Kasteel Wijchen zijn voltooid. Vanaf eind december 2021 is iedereen van harte welkom in ons vernieuwde museum.

‘De Tuun’ open tijdens het Open Tuinenweekend

Tijdens het Open Tuinenweekend op 19 en 20 juni 2021 is museumtuin ‘De Tuun’ wel open en beide dagen gratis te bezoeken van 11-17 uur.

Deel dit bericht