Ingrid Gerritsen benoemd tot directeur van Museum Kasteel Wijchen

Ga terug

Ingrid Gerritsen wordt met ingang van 1 maart 2023 directeur van Museum Kasteel Wijchen. De nieuwe directeur is een zeer ervaren erfgoedspecialist. Daarnaast verdiende zij haar sporen als beleidsmedewerker, adviseur en projectleider in de erfgoedsector. Bovendien is Ingrid Gerritsen letterlijk thuis in Maas-en-Waal.

Eerder werkte Ingrid Gerritsen (40) onder meer voor Erfgoed Gelderland, Museum Het Valkhof en Stedelijk Museum Breda. Als adviseur bij Erfgoed Gelderland heeft zij vele museumorganisaties ondersteund. Ook bekwaamde zij zich in tentoonstellingsbouw, informatie- en collectiebeheer en vrijwilligersmanagement. De nieuwe directeur heeft een groot nationaal en internationaal netwerk in de erfgoedsector.

Opleidingen in de erfgoedsector

Na de middelbare school in Druten heeft Ingrid Gerritsen opleidingen gevolgd voor edelsmid en metaal-restaurator en vervolgopleidingen in de erfgoedsector op gebied van collectiebeheer, projectleiding en organisatie. Ook liep zij stage bij Archeospecialisten te Amersfoort, het British Museum te Londen, The National Gallery of Victoria in Melbourne en Museum Het Valkhof te Nijmegen. Ingrid Gerritsen woont met haar gezin in Beneden-Leeuwen.

Bezoekers blijven verrassen

Ingrid Gerritsen kijkt er enorm naar uit om het werk van haar voorganger Rylana Seelen voort te zetten: “Samen met de staf en de vele vrijwilligers wil ik de band met instellingen en bedrijven in de regio versterken. Dat is nodig om onze bezoekers te kunnen blijven verrassen met bijzondere tentoonstellingen, erfgoededucatie en gezinsactiviteiten.” Daarnaast wil Ingrid aandacht schenken aan de inhoudelijke kant van het museum, met veel zorg voor de waardevolle archeologische collectie.

Ambities van Wijchen

Het museumbestuur heeft daar alle vertrouwen in, stelt voorzitter Walther Verhoeven: “We zijn  ervan overtuigd dat Museum Kasteel Wijchen zich onder de creatieve en bevlogen leiding van Ingrid voorspoedig verder zal ontwikkelen. Zo blijven we bijdragen aan het culturele klimaat en de ambities van onze gemeente. Wijchen wil een ondernemende en aantrekkelijke woongemeente zijn met in 2035 naar verwachting 50.000 inwoners. Of zoals het gemeentebestuur schrijft in zijn toekomstvisie: ‘een dorpse gemeente met stadse allure’. Daar werken we als Museum Kasteel Wijchen graag aan mee.”

Foto: Bas Driessen Studio Raznd

Deel dit bericht