Liesbeth Hemrica benoemd tot bestuurslid

Ga terug

8 januari 2024

Het bestuur van Museum Kasteel Wijchen heeft mr. drs. Liesbeth Hemrica per 3 januari 2024 benoemd tot lid van het bestuur. Met haar komst heeft Museum Kasteel Wijchen weer een voltallig bestuur.

Het museumbestuur en de directie zijn erg blij met de komst van Liesbeth Hemrica. Het nieuwe bestuurslid is als zelfstandig advocaat en mediator gevestigd in Wijchen en is een ervaren toezichthouder in de sectoren zorg en welzijn.

Met haar komst heeft Museum Kasteel Wijchen weer een voltallig bestuur. Op 4 oktober 2023 trad Lieke Kamphuis, directeur van Museum Gebroeders van Lymborch Huis / Stichting Maelwael Van Lymborch in Nijmegen, al toe tot het bestuur. Liesbeth en Lieke volgen Anne van den Bosch en Hans van Haeren op, die op 4 oktober 2023 na het verstrijken van hun benoemingstermijnen zijn teruggetreden.

Met ingang van 3 januari 2024 kent het bestuur van Museum Kasteel Wijchen de volgende samenstelling: Alex Elemans (secretaris), Liesbeth Hemrica, Lieke Kamphuis, Robert-Jan Lambrichs, Walther Verhoeven (voorzitter) en Ruud Weijling (penningmeester).

Cultureel erfgoed Wijchen

Museum Kasteel Wijchen bewaart het cultureel erfgoed van Wijchen en omgeving en maakt dit toegankelijk voor publiek. Het museum vertelt in het monumentale kasteel in het centrum van Wijchen het verhaal van de ontwikkeling van deze streek vanaf de prehistorie. Dat doet het museum aan de hand van een prachtige archeologische collectie, wisseltentoonstellingen, educatieve programma’s en tal van andere activiteiten. Museum Kasteel Wijchen is zes dagen per week (niet op maandag) te bezoeken.

Deel dit bericht