Materiaal van (verdwenen) sportclubs gezocht

In maart 2016 opent de expositie Wijchen scoort. Sport in woord en beeld. De expositie zal het verleden en heden van het Wijchense sportleven belichten aan de hand van objecten en verhalen van sporthelden, sportclubs en verzamelaars.

Wijchen kent vele sportclubs. Maar wie kent nog de clubs Maasvogels, Hernani, Uni, de Ketsers, SNA, de Wederik uit de Woezik.? Het is slechts een kleine selectie van sportclubs die niet meer in hun oorspronkelijke oprichtingsvorm bestaan.

De werkgroep die de expositie voorbereid is op zoek naar materiaal van sportclubs in Wijchen en omgeving om zo een beeld te schetsen van de huidige maar ook de verdwenen sportclubs. Juist naar deze laatste clubs is de werkgroep extra nieuwsgierig. Veel Wijchenaren zijn lid geweest en er ligt vast nog materiaal in doosjes en op zolders.

Heeft u foto’s, voorwerpen, artikelen, verslagen, clubblaadjes, shirtjes, kortom allerlei zaken die met uw sportclub te maken hebben? En wilt u deze tijdelijk afstaan en mogelijk later bewonderen in de expositie? Neem dan contact op met Dineke Hoekstra T.024 6450722 of Eric Graauwmans T.024 6421018 of stuur een mail naar contact@museumwijchen.nl.

Foto: verdwenen korfbalvereniging Sport Na Arbeid ( SNA) uit Alverna. Opgericht in 1927 (Wighene)