Museum gesloten wegens coronavirus

Ga terug

In verband met de op 23 maart 2020 aangekondigde aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten wij de deuren van ons museum tot 1 juni 2020.

Wij volgen hiermee de richtlijnen van kabinet, RIVM en de Museumvereniging. Het allerbelangrijkste is nu de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers voorop te stellen.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni 2020. Ons museum zal daarom tot 1 juni a.s. gesloten blijven.

Geplande activiteiten

Alle geplande evenementen, activiteiten, rondleidingen etc. tot 1 juni zijn afgelast.

Renovatie Kasteel Wijchen

Daarnaast is het kasteel vanaf 1 april a.s. gesloten in verband met de geplande renovatiewerkzaamheden. Dit betekent dat de vaste collectie niet meer te bezoeken is tot en met najaar 2021. Wanneer de omstandig­heden dit weer toelaten, is in het naastgelegen Koetshuis t/m 30 augustus de wisseltentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt ’40-‘45 te zien.

Ook zijn tot en met najaar 2021 kinderfeestjes, de escape route ‘Het verloren verhaal van Gelderland’ en kasteelrondleidingen niet meer te boeken.

In plaats van de open kasteelrondleiding elke 1e zondag van de maand gaan wij een kasteelwandeling aan­bieden. De eerste kasteelwandeling is gepland op 7 juni, maar doorgang is afhankelijk van de ontwikkelin­gen rondom het coronavirus.

Nieuwe ontwikkelingen

Via deze website en social media houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Tot slot

Dit is een roerige tijd met ingrijpende maatregelen die impact hebben op iedereen. Blijf gezond, zorg voor elkaar en wij hopen u snel weer te mogen verwelkomen in ons museum.

Deel dit bericht