Museum open online

Ga terug

Wegens de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn wij sinds13 maart jongsleden gesloten. De deuren zullen vooralsnog gesloten blijven. Dit betekent niet dat de collectie niet meer te zien is voor het publiek. Wij laten enkele topstukken uit de collectie online aan het publiek zien en gaan virtuele rondleidingen door het kasteel geven.

Topstukken

Vanaf deze week zal wekelijks een topstuk uit de collectie met toelichting door conservator Ben Teubner via de website en social media van het museum online te zien zijn. Het eerste collectiestuk dat getoond wordt is een bijzondere Romeinse munt met de afbeelding van keizer Trajanus.

Virtuele rondleidingen

Behalve het online bezoeken van de collectie van het museum kunt u ook een virtuele rondleiding doen. Rondleiders van het museum nemen u mee naar de kelders of de kapel van Kasteel Wijchen. Zeker nu het kasteel tot medio 2021 op slot is voor renovatiewerkzaamheden blijft het mogelijk het kasteel een ‘bezoekje’ te brengen.

Online museum

Het online museum is te zien op deze website. Het online museum wordt wekelijks met een ‘virtuele tour’ uitgebreid. Dit wordt aangekondigd via onze facebookpagina en ons twitteraccount.

Deel dit bericht