Museumactie Uiterwaarde pontjes

Ga terug

Zaterdag 29 april 2023 is het vaarseizoen van de fiets- en voetveren van Uit®waarde gestart. Om meer mensen naar de musea in het Rivierengebied van Gelderland te trekken via de tienduizenden kaartjes die op de pontjes worden verkocht is een museumactie gelanceerd.

De 10 pontjes van Uit®waarde zetten jaarlijks zo’n 130.000 personen over. De fietsers en wandelaars worden overgezet door vrijwillige schippers en kaartverkopers. De kaartverkopers zijn echte ambassadeurs van de streek waar de pont vaart. Zij voorzien de gasten graag van informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt.

Zo ontstond bij Uit®waarde en Museum Tweestromenland het idee om de musea in het “stroomgebied” van de pontjes op te nemen in de aanbevelingen die de kaartverkopers kunnen doen. En als extra service een online verwijzing naar deze musea met behulp van een QR-code op achterzijde van het ticket dat elke passagier ontvangt.

De actie

Vanaf eind april t/m 1 oktober 2023 krijgen alle passagiers van de pontjes die Uiterwaarde beheert een kaartje met een QR-code op de achterkant. Door het scannen van de QR-code kom je op de webpagina met alle deelnemende musea. Tegen inlevering van het pontkaartje krijg je bij je museumbezoek een korting op je museumticket of een consumptie.

Bij Museum Kasteel Wijchen ontvang je tegen inlevering van je pontkaartje een gratis kopje koffie of thee bij je museumticket.

Deel dit bericht