Online wandelroute: Romeins rondje Wijchen

In de Romeinse tijd was Wijchen reeds een regionaal centrum. Hoe zag Wijchen er uit in die tijd? Hoe woonden en leefden mensen? Hoe werden mensen begraven? Ontdek dit met de online wandelroute van 3,5 kilometer door het centrum van Wijchen. Pak je smartphone en wandel door het Romeinse verleden van Wijchen.

De wandeling start en eindigt bij Kasteel Wijchen. Via het Romeins grafveld op de Molenberg wandel je naar de Markt. In de St. Antonius Abt zijn nog materialen uit deze tijd te zien. Van de markt wandel je naar de Tienakker waar bouwfragmenten van een Romeinse Villa zijn gevonden. In de online route kun je zien hoe de villa eruit gezien kan hebben. Vondsten van balken en palen wijzen op een Romeinse kade of aanlegsteiger die daar ook geweest moet zijn.

Hoe is de route te verkrijgen?

Bij een entreekaartje voor het museum ontvang je een QR-code waarmee je de route op jouw smartphone of tablet kunt openen. Kun je de route niet met een QR-code openen? Vraag dan de link aan onze gastheren/-vrouwen.

Hoe werkt het?

De route start bij het kasteel. Het beeld kan 360° meedraaien. Tik op de wereldbol onderin het scherm en de gehele route verschijnt in het scherm. Tik op een rood symbool voor meer informatie over een locatie. Tik op een rood pijltje voor een filmpje. Tik op de blauwe pijl voor de volgende locatie op de route.

Geen smartphone?

Niet in het bezit van een smartphone? Vraag dan een plattegrondje met de route aan onze gastheren/-vrouwen. Op de plattegrond is alleen de wandelroute aangegeven zonder informatie over de locaties.

Deel dit bericht