Oproep voor kinderexpositie “Ons eigen goud”

In de week van 3 tot en met 9 april 2017 is de nationale Museumweek. Het thema van deze week is: “Ons echte goud”. Musea willen iedereen kennis laten maken met de collectie die er te zien is.

Museum Kasteel Wijchen wil ook nog op een andere manier mensen laten kennismaken. Het museum is van iedereen en iedereen heeft wel iets dat museumwaardig is, ook de kinderen uit Wijchen.

Museum Kasteel Wijchen wil daarom de expositie Ons eigen goud maken met spullen waar kinderen heel zuinig op zijn, maar die zij ook graag aan iedereen willen laten zien. Deze schattententoonstelling zal te zien zijn vanaf het weekend voorafgaand aan de Museumweek tot en met de meivakantie, dus van 1 april tot en met 7 mei. Bij elk voorwerp komt een bordje te staan met naam van de inzender en waarom dit stuk voor hem of haar zo speciaal is. De tentoonstelling zal feestelijk geopend worden op zaterdagmiddag 1 april.

Schat inleveren
Heb je iets heel speciaals, zelf gemaakt, gekregen, gevonden, het maakt niet uit en wil je dit laten zien in het museum? Breng dit dan op volgende woensdagen, tussen 13.00-17.00 uur, naar het museum:

Na afloop van de tentoonstelling kun je je “schat” weer bij ons op komen halen.

Het adres is Museum Kasteel Wijchen, kasteellaan 9 (2e verdieping). Heb je vragen stuur dan een mailtje naar contact@museumwijchen.nl.