Rabo Clubsupport 2022

Ga terug

Museum Kasteel Wijchen doet mee aan Rabo ClubSupport 2022. Iedereen verdient een club. Het is als een tweede thuis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom versterkt de Rabobank clubs met kennis, netwerk en geld. Dat is goed voor de club en geweldig voor de buurt. Als lid beslis jij mee welke clubs we dat steuntje in de rug geven. Stem jij op ons?

Ons doel

In samenwerking met Het Gebroeders van Lymborch Huis ontwikkelt Museum Kasteel Wijchen de tentoonstelling Wijvenwereld, een unieke kijk op vrouwen in de late middeleeuwen. Een toonstelling over de positie van de vrouw in de 15de eeuw, zowel arm als rijk. Uit miniaturen van getijdenboeken, archeologische vondsten, literatuur en insignes komt een verrassend beeld naar voren over de positie en leefwereld van vrouwen. Een beeld dat anders is dan het in de 19de eeuw gevormde beeld waarmee wij zijn opgegroeid.

Er zullen unieke manuscripten getoond worden uit privéverzamelingen en museumcollecties uit binnen- en buitenland. Natuur- en kunsthistorisch onderzoek i.s.m. Naturalis, Wageningen University, Radboud Universiteit en MVL Studies krijgen een plek binnen de tentoonstelling.

Stemmen

De bijdrage vanuit de Rabobank ClubSupport is afhankelijk van het aantal stemmen dat uitgebracht wordt op de vereniging of stichting. Van 5 t/m 27 september 2022 kan jij je stem uitbrengen op jouw favoriete club of vereniging.

Elk lid mag 3 stemmen uitbrengen op 3 verschillende deelnemende verenigingen en stichtingen. Alle leden vanaf 12 jaar van Rabobank Rijk van Nijmegen kunnen stemmen via de app of als je bent ingelogd op de website van de Rabobank. Stem op ons!

Stemadvies

Museum Kasteel Wijchen, de Historische Vereniging Tweestromenland en Historisch Besef Beuningen ondersteunen elkaar in deze campagne. Stem je op ons? Denk bij het uitbrengen van je andere 2 stemmen dan ook aan de Historische Vereniging Tweestromenland en Historisch besef Beuningen.


Deel dit bericht