Radio-uitzending Omroep Gelderland op locatie in Museum Kasteel Wijchen

Zaterdag 6 februari van 10.00 uur tot 13.00 uur zal programmamaker René Arendsen tijdens de radio-uitzending van Omroep Gelderland verslag doen op locatie vanuit Museum Kasteel Wijchen.

In het kasteel zijn dan tradities en gebruiken te zien die de maandag ervoor (1 februari) bij Omroep Gelderland in het programma ‘Een wagen vol verhalen’ te zien zijn.
De publieksactiviteiten op zaterdagochtend heten: De Gelredagen. Omroep Gelderland organiseert deze dagen samen met  o.a. Erfgoed Gelderland. De Gelredagen vinden plaats van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Gratis rondleidingen en museumbezoek

Museum Kasteel Wijchen biedt luisteraars tussen 10.00 uur en 13.00 uur verkorte rondleidingen door Kasteel Wijchen aan. Tevens kunnen luisteraars tot 13.00 uur het museum gratis bezoeken.

Alt van Huus en pindasoep

Marc Wouters en Francois van Egeren vormen samen het duo “Alt van Huus”, nooit thuis dus. Ze zijn jaarlijks te horen op het carnavalschlagerfestival in Groesbeek. Maandag zingen ze op tv, zaterdag op het kasteel in Wijchen. Corry Vermeulen houdt de traditie van de inmiddels overleden Pastoor Wesseling in stand. Deze pastoor kookte pindasoep voor de carnavalsvereniging in Beek.

Carnaval op de catwalk

De Maas en Waalse streekdracht en mode wordt gepresenteerd door de gelijknamige werkgroep van de Historische Vereniging Tweestromenland. Zij showen tussen 10:00 en 13:00 uur hun historische kostuums in de raadzaal van Museum Kasteel Wijchen. Iedereen die zijn eigen carnavalskostuum wil showen, mag meelopen in deze presentatie. Deelnemers kunnen zich om 10 uur melden in de raadszaal. De werkgroep Maas en Waalse Streekdracht & Mode is opgericht in 1964. Vorig jaar hebben ze dit jubileum gevierd met de uitgave van een jubileumboek. Ze laten kleding zien vanaf 1880 tot 1940, een enkel zeventiendeeeuws kostuum en Engelse mode van rond 1850.

Vendelzwaaiers

Bezoekers van de Gelredag krijgen ook een demonstratie voorgeschoteld van de vendelzwaaiers van het St. Damianus Gilde uit Niftrik.

Radioverslaggever René Arendsen loopt deze ochtendrond door het kasteel en doet verslag.

Kom ook zaterdag 6 februari naar Museum Kasteel Wijchen.

Zie ook:
TV promo