Romeins rondje Wijchen – een digitale wandeling

Hoe zag Wijchen eruit ten tijde van de Romeinen? Hoe woonde en leefde men? Hoe werd men begraven? Ontdek dit aan de hand van een digitale wandelroute van 3,5 kilometer door het centrum van Wijchen.

De route start bij het kasteel van Wijchen en gaat vervolgens via het Romeins grafveld op de Molenberg naar de Markt. In de Romeinse tijd was Wijchen reeds een regionaal centrum. In de St. Antonius Abt zijn nog materialen uit deze tijd te zien.
Van de markt gaat de route naar de Tienakker waar bouwfragmenten van een Romeinse Villa zijn gevonden. In de digitale route is een visualisatie opgenomen van hoe de villa eruit gezien kan hebben. Vondsten van balken en palen wijzen tevens op een Romeinse kade of aanlegsteiger die daar geweest moet zijn. De route eindigt weer bij het kasteel.

Hoe kunt u de route verkrijgen?

Bij een entreekaartje voor het museum ontvangt u een QR-code waarmee u de route op uw smartphone of tablet kunt openen. Indien u niet met een QR-code de route kunt openen, dan kunt u van onze gastheren/-vrouwen een link krijgen.

Hoe werkt het?

De route start bij het kasteel. Het beeld kan 360° meedraaien. Tikt u op de wereldbol onderin het scherm, dan verschijnt de gehele route met daarin gemarkeerd de locaties waar u langs wandelt. Tikt u op een rood symbool, dan verschijnt er informatie over de locatie. Tikt u op een rood pijltje, dan wordt een filmpje vertoond. Indien u op de blauwe pijl tikt gaat u verder naar de volgende locatie op de route.

Niet in het bezit van een smartphone?

Hebt u geen smartphone dan kunt u een plattegrondje met de route aan onze gastheren/-vrouwen vragen. Op de plattegrond is alleen de route aangegeven, de informatie over de locaties is hierop niet vermeld.

 

 

 

Deel dit bericht