Erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland

Erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland
Museum Kasteel Wijchen is deelnemer aan het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland.

In het kader van dit festival worden in de maand augustus elk weekend workshops archeologie gegeven.

In het kader van de tentoonstelling ‘Veelzijdige Vennen’ laten museummedewerkers aan de hand van workshops het ambacht van archeoloog zien. Daarnaast kan de bezoeker in een speciale ruimte in de tentoonstelling door middel van proefjes en onderzoek in aanraking komen met de bijzondere werkzaamheden die een archeoloog verricht. Met resten en replica’s van Romeins vaatwerk uit Wijchen en omstreken kan men leren determineren, scherven plakken en tekenen van sporen en vondsten.

De workshops worden gegeven elke zaterdag en zondag in augustus om 14.30 uur en 15.30 uur. Deelname is inbegrepen in de museumentree.

Deze activiteit sluit aan bij het Erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland.