Voorinschrijving boek “Ons Kasteel”

Ga terug

Naar aanleiding van de in 2020-2021 uitgevoerde renovatie van Kasteel Wijchen verschijnt zondag 20 november 2022 het boek Ons Kasteel, geschreven door Antal Giesbers en Nicole Janssen. Het boek beschrijft de historie, verbouwingen en de toekomst van Kasteel Wijchen en bevat veel foto’s gemaakt door Dick Vogelzang. Wil je je verzekeren van een exemplaar, dan kan je vanaf nu tegen een gereduceerde prijs het boek reserveren.

Het boek “Ons Kasteel”

Het kasteel van Wijchen is hét visitekaartje van de gemeente Wijchen. De plek is omgeven van historie, en staat regelmatig centraal in het politiek een sociaal-culturele leven van de Wijchenaar. Of het nu gaat om een raadsvergadering, een trouwerij, de regionale geschiedenis beleven of een kasteelevenement: het kasteel is de place to be.

De laatste renovatie is de reden geweest dat dit boek is geschreven. Het is voor de gemeente en haar inwoners van belang dat het kasteel behouden blijft. Dit caleidoscopische boek laat zien dat we trots kunnen zijn op ons kasteel. Het geeft een weergave van de brede geschiedenis en archeologie van het gebouw, met daarbij nieuwe inzichten. En van Museum Kasteel Wijchen, onlosmakelijk verbonden met het kasteel. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan de kasteelvrouwen, elk van hun heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan het kasteel. Ook zijn er veel Wijchenaren die hun herinneringen hebben gedeeld, van oude bewoners tot mensen die als kind in en rondom het kasteel het nodige kattenkwaad hebben uitgehaald.

Centraal staat de renovatie van 2020-2021. Het boek geeft u als lezer een inzage in dit project, en een visueel overzicht van de gedane renovaties. Ons kasteel kan dankzij de renovatie mee de toekomst in, waar het ook deel blijft van de toekomstige generaties.

Het boek beslaat 160 pagina’s en wordt luxe uitgevoerd met een hard cover.

Voorinschrijving boek

Op zondag 20 november wordt het boek Ons Kasteel officieel gepresenteerd. Je kan nu alvast 1 of meerdere exemplaren reserveren door voorinschrijving via onderstaand formulier. Vanaf 21 november is het boek te koop in Kasteel Wijchen voor € 21,95. Bij voorinschrijving is de prijs van het boek € 19,95.

Je ontvangt bericht wanneer het boek afgehaald kan worden bij de kasteelbalie. Je betaalt bij afhalen van het boek.

Voorinschrijving boek Ons Kasteel

Deel dit bericht