In Beeld – Honderd jaar gemeentehuizen in Wijchen

Te zien geweest van 28 januari t/m 15 april 2018

In september 2017 is het nieuwe Huis van de Gemeente geopend. De verbouwing van de voormalige Rabobank tot gemeentehuis is in beeld vastgelegd door Museum Kasteel Wijchen. Aanleiding om een foto-expositie over honderd jaar gemeentehuizen te maken.

Als je nu je paspoort of rijbewijs gaat ophalen kom je in het modern ingerichte en duurzaam gebouwde Huis van de Gemeente. Je kan je dan bijna niet meer voorstellen hoe het vorige gemeentehuis eruit zag. En de nog oudere gemeentehuizen, hoe zagen die er uit?

Niet alleen de verbouwing van de Rabobank en de vroegere gemeentehuizen van Wijchen, maar ook de gemeentehuizen in de omliggende kernen. Kernen die vroeger zelfstandig waren en een eigen gemeentehuis hadden. De expositie brengt de gemeentehuizen weer ‘in beeld’. Herkenbaar, verrassend en een mooi beeld van toen.

 

Deze tentoonstelling kwam mede tot stand in samenwerking met:
Gemeente Wijchen, Regionaal Archief Nijmegen, Historische Vereniging Tweestromenland, Stichting Batenburgs Erfgoed, Stichting Pagus Balgoye, Gerritz Antiek, Marcusse Woninginrichting Winssen, Stichting Vrienden Museum Kasteel Wijchen en Stichting Wighene

Deel dit bericht