Vrijwilliger in de spotlights

Ga terug

Ik ben een van de vele vrijwilligers van Museum Kasteel Wijchen.

Daar kwam ik in 2004 terecht n.a.v. een cursus educatie voor 55 plussers met als titel Op wereldreis in Wijchen om me te oriënteren op zinvol vrijwilligerswerk. We bezochten verschillende mogelijkheden zoals het Streekhistorisch Museum Tweestromenland, De Elshof, Het Dijkmagazijn, Het Archief  en het museum.

Komende uit het Wijchense basisonderwijs vond ik ons museum een aantrekkelijke plek om iets van de Wijchens cultuur en rijke woongeschiedenis uit te dragen. Ik werk er als gastvrouw en geregeld vertel ik het levensverhaal van prinses Emilia van Nassau, die een belangrijk bewoonster van het kasteel is geweest en soms ’thuis’ is tijdens de open rondleidingen.

Het is een plezierige en inspirerende plek voor, van en met een enthousiaste groep vrijwilligers om iets voor het eigen dorp te kunnen doen. Ik kan het namens Emilia aanbevelen!

Deel dit bericht