Vrijwilligers gevraagd

Ga terug

Museum Kasteel Wijchen is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan het museum niet bestaan.

Museum Kasteel Wijchen is de vaste collectie opnieuw aan het inrichten. Het museum wordt stijlvol en tijdloos vormgegeven als ‘ontdek- en ‘beleefmuseum’, waarin de vaste presentatie verrast en de ‘magie’ van het kasteel zijn werk gaat doen. De herinrichting van het museum zal tezamen met de renovatie van Kasteel Wijchen eind 2021 zijn voltooid, waarna museum en kasteel worden heropend.

Heb je altijd al in een kasteel willen werken? Vind je het leuk om je in te zetten voor ons vernieuwde museum in een enthousiast team vrijwilligers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn dringend op zoek naar:

Begeleiders kinderfeestjes

Kinderen kunnen hun verjaardag in Museum Kasteel Wijchen vieren. Na ontvangst met limonade en iets lekkers gaan de kinderen verkleed als prinses of ridder een tocht met opdrachtjes door kasteel en museum doen. Als vrijwilliger ontvang je de kinderen en begeleid je de activiteit. Inclusief klaarzetten en opruimen vraagt dit ca. 2,5 uur van je tijd.

Museumdocenten

Als museumdocent begeleid je schoolgroepen tijdens lesprogramma’s in het museum. Ook ontwikkelen en up to date houden van educatief lesmateriaal voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs is een kerntaak van onze museumdocenten.

Vrijwilliger worden?

Heb je interesse in 1 van deze vrijwilligersfuncties bij Museum Kasteel Wijchen? Of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar onze vrijwilligerscoördinator Judy Nijssen jn@museumwijchen.nl. Zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Deel dit bericht