Wijchen Werkte een eeuW! – Uitnodiging (oud)medewerkers Wijchense industrie

Wijchen heeft een aantal prachtige (oude) industrieën. In het verleden stonden hier de fabrieken van o.a. Wytric, Lakatex, Martens Carosseriefabriek, Eltink, Daalderop. Tegenwoordig kennen we o.a. de industrie van EromesMarko, Nooteboom, Synprodo, Berko en Moors Constructie. De expositie Wijchen maakt Het!, te zien in Museum Kasteel Wijchen biedt hier een overzicht van.

Werkgroep Industrieel Erfgoed Wijchen

De Werkgroep Industrieel Erfgoed Wijchen is opgericht om de herinnering aan de Wijchense industrie te behouden. Te denken valt aan het werkzame fabrieksleven, de gebouwen, de productieprocessen en reclame-uitingen van de Wijchense industrie. Vooral de  verhalen van (oud)medewerkers vertellen iets over de geschiedenis en de identiteit van Wijchen. De werkgroep wil er voor zorgen dat we deze erfenis behouden blijft, omdat ze bijdraagt aan wat Wijchen nu is.

Uitnodiging voor (oud)medewerkers

Alle medewerkers en oud-medewerkers van verdwenen en nog bestaande bedrijven in Wijchen zijn van harte uitgenodigd om samen herinneringen op te halen en deze met elkaar en de werkgroep te delen. Iedereen van elk bedrijf is dan welkom !

Woensdag 28 juni 2017 om 19.00 uur

EromesMarko  – Nieuweweg 240, Wijchen

Aanmelden

Graag aanmelden bij: Bert Bloo bertbloo@stieneo.nl  of Nic Bakker nic_bakker@kpnmail.nl